Vit chokladhavrekakor
God morgon
Dessa kakor bakade jag här om dagen. De är väldigt goda. Vill man piffa till dem lite extra kan man doppa ena halvan av kakan i smält vit choklad, eller ringla vit choklad på dem. Det står i receptet att det ska bli 24 st kakor, jag fick fler, nog över 60 st på två satser. Troligen gör jag dem mindre.. rullar till små bollar lite på känn. Kommer inte på någon bra jämförelse med storlek men gissar på att bollarna blir 2-2.5 cm i diameter.
Vita chokladhavrekakor
Ca 24-30 st
125 g smör, rumsvarmt
2.5 dl strösocker
1 ägg
200 g vit choklad
2 tsk vaniljsocker
3 krm bikarbonat
3 krm bakpulver
1 krm salt
1.5 dl havregryn
3.5 dl vetemjöl
Vispa ihop socker och smör ljust och luftigt. Tillsätt ägget och blanda. Hacka chokladen och blanda den med smörblandningen. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda ner även det i smörblandningen till en deg. Rulla till bollar, ca 24-30 st. Lägg dem på bakplåtspapper med ca 5 cm mellanrum. Tryck till lätt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna i 5 minuter på plåten innan de sedan läggs på galler för att svalna helt.
