En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Min nyårsmeny

Publicerad 2015-12-30 22:16:28 i Allmänt, Min arbetsplats,

Min nyårsmeny ser ut såhär.

Drinktilltugg
Hängd skagenröra på salta ostkex

Förrätt
Pepparrotscheesecake med rökt val från Norge och picklad lök

Varmrätt
Aberdeen Angus filé med två såser serveras med smördegsinbakad potatis

Dessert
Bakad chokladkräm med tranbärsmousse och kolanötter

Vår kapten är från Norge därför vi har valkött. Jag kan inte med att äta fast jag vet var det kommer i från, känns fel tycker jag helt enkelt. Men det ska vara gott om det är bra kött, annars kan det smaka lever. Såserna tror jag blir balsamicosås och grönpepparsås.

Detta är en Kransekage. En traditionell dansk och norsk kaka. Fick faktiskt veta idag att man har det även i Norge, trodde det bara var danskarna som hade. Jag är inte så bra på att baka dem men här är årets i alla fall.

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela