En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Spaghetti med pancetta, spenat och bondbönor

Publicerad 2017-01-11 11:54:00 i Pasta, ris, gryn,

Hej
Nu var det längesen igen. Tiden har bara flugit iväg över jul och nyår. Vi var uppe i stugan hela julen och nyår och firade med familjen. Nyår blev det med mina systrar och deras familjer.
 
Här om dagen gjorde vi denna snabba och enkla, men goda pastarätt. Som vanligt följde jag inte receptet. Eller min man gjorde denna mat. Han tycker jag är hopplös som aldrig kan följa recept :) Så därför är mängderna inte helt tydliga, men det är heller inte så viktigt. Man kan självklart ta färsk spenat om man vill. Då kan den behöva läggas i lite tidigare. 
 
Pasta med pancetta, spenat och bondbönor
4 portioner
 
Spaghetti till 4 portioner
Ca 200 g pancetta i tärningar
2 vitlöksklyftor, pressade eller hackade
3-4 dl creme fraiche
Fryst spenat (tinad) osäker på hur mycket vi tog.
Ca 2-3 dl kokta bondbönor (kan bytas ut mot ärtor, sojabönor eller någon annan baljväxt)
Salt och peppar
Ev parmesanost
 
Koka pastan enligt förpackningen. Stek pancettan och vitlök på ganska hög värme i några minuter. Tillsätt creme fraiche och låt puttra en kort stund. Tillsätt spenat och bondbönor och låt bli varmt. Riv eventuellt i parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Häll av pastan och blanda ihop med såsen. Servera direkt.
 

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela