En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Sriracha-mayo

Publicerad 2016-09-16 16:06:50 i Sås,

Inte helt nöjd på datorn. Hade skrivit ett helt inlägg, och så blir det bara vitt och allt försvinner. Suck..
 
Får bli ett kort inlägg från mobilen med sriracha-mayo som jag hade till fiskburgarna. Den passar till burgare, dippsås eller som dressing i en baguette kanske.
 
Alla ingredienser bör vara rumstempererade.
 
Sriracha-mayo
 
4-6 personer
 
2 äggulor, rumstempererade
1-2 msk senap hellst hellmans
1 msk vinäger 
4-7 msk srirachasås
0.5-1 vitlöksklyfta
2.5 dl neutral olja tex rapsolja
Ev chilipulver eller flakes 
Salt
 
Lägg allt utom oljan i en matberedare och kör igång. Häll oljan i en tunn stråle tills all olja är i. Smaka av med salt och chili till önskad styrka. Ha i lite ljummet vatten om den blir för tjock.
 
Eller lägg i allt utom olja i en skål, pressa då i vitlöken. Vispa med en elvisp tills all olja är i. Häll i en tunn stråle.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela