Sriracha-mayo
Inte helt nöjd på datorn. Hade skrivit ett helt inlägg, och så blir det bara vitt och allt försvinner. Suck..
Får bli ett kort inlägg från mobilen med sriracha-mayo som jag hade till fiskburgarna. Den passar till burgare, dippsås eller som dressing i en baguette kanske.
Alla ingredienser bör vara rumstempererade.
Sriracha-mayo
4-6 personer
2 äggulor, rumstempererade
1-2 msk senap hellst hellmans
1 msk vinäger
4-7 msk srirachasås
0.5-1 vitlöksklyfta
2.5 dl neutral olja tex rapsolja
Ev chilipulver eller flakes
Salt
Lägg allt utom oljan i en matberedare och kör igång. Häll oljan i en tunn stråle tills all olja är i. Smaka av med salt och chili till önskad styrka. Ha i lite ljummet vatten om den blir för tjock.
Eller lägg i allt utom olja i en skål, pressa då i vitlöken. Vispa med en elvisp tills all olja är i. Häll i en tunn stråle.
