Köttbullar med potatismos
De bästa köttbullarna
4 portioner
500 g köttfärs
20 g gul lök (jag tog en liten)
60 g mjölk (0.6 dl)
30 g grädde (0.3 dl)
30 g soda/kolsyrat vatten (0.3 dl)
1 ägg
30 g ströbröd (0.6 dl ströbröd)
Salt (9 g enligt recept)
Svartpeppar
Valfritt, minska då saltmängden en aning:
1 msk kalvfond
1 msk kikkoman soja
Smör att steka i
Riv eller mixa löken. Bryn "löksmeten" i smör en stund, låt svalna. Blanda ihop allting utom ströbrödet. Rör till sist i ströbrödet. Provstek gärna en klick om du är osäker på smaksättningen. Forma till köttbullar och stek i smör. Eftersom vi bara var två så gick inte alla köttbullarna åt. Tog så många köttbullar det ungefär skulle gå åt och rörde ner creme craiche, grädde, lite kalvfond, soja, peppar och lingonsylt och lät koka ihop till en sås. Serverade med potatismos, broccoli och lingonsylt. Så gott. Resten av köttbullarna åkte in i frysen.