Rabarberlemonad med ingefära
Vi har massa rabarber så nu får jag försöka hitta på lite att göra. Gjorde en lemonad med ingefära. Jag är inte så mycket för just ingefära men det blev lagom. Hade i den mängd socker som receptet angav men tyckte det blev för sött, Andreas tyckte det var gott, en smaksak. Dock hade jag ingen lime hemma så hoppade över den, hade nog inte blivit lika sött om den var i. Den här ska helst drickas iskall. Jag fick ca 3.5 liter när jag gjorde fyra satser, så det blir ungefär 8-9 dl på en sats gissar jag på.
Rabarberlemonad med ingefära
8-9 dl
500 g rabarber
200 g socker (ev lite mindre)
700 g vatten
2-3 cm färsk ingefära
1 lime
Skiva rabarbern ganska tunt med skalet på. Skala och skiva ingefäran. Lägg allt i en kastrull och häll på vatten och socker. Låt det få ett uppkok (mitt fick småputtra några minuter). Lägg i skivad lime och låt stå och dra under lock tills det svalnat. Sila och häll upp på rena flaskor. Låt bli ordentligt kall i kylen. Servera i iskalla glas (som legat i frysen) eller med någon isbit.
