En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Fläskpannkaka/ugnspannkaka

Publicerad 2016-05-10 14:56:55 i Allmänt, Kött, Övrigt,

Jag tycker fläskpannkaka är som godast när de fluffar upp sig i ugnen, fått bra med färg och svalnat lite, gärna ljummen. Då är den som godast enligt mig. Detta receptet kan göras utan fläsk och bli en klassisk ugnspannkaka. Ibland vill den inte fluffa upp sig, och jag vet inte vad det beror på. Idag var en sån dag den inte ville fluffa upp sig riktigt så mycket som jag ville. Jag har träffat dem som äter jordgubbssylt till fläskpannkaka så det funkar tydligen.

Imorgon är det dax att åka hem. Denna törnen gjorde vi fem veckor istället för fyra, men känner faktiskt inte jätte stor skillnad. Var så inställd på det och allt har flutit på bra. Kunde dock ha haft lite mer jobb. Imorse vaknade jag till ett riktigt härligt väder. Igår kväll kom vi till Montrose, här vi ska mönstra av.

Fläskpannkaka/Ugnspannkaka
4 portioner

3 st ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Ca 300 g bacon eller rimmat fläsk

Sätt ugnen på 230 grader. Vispa upp äggen lätt. Häll i ca hälften av mjölet och vispa, tillsätt lite mjölk och resten av mjölet, salt och bakpulver. Vispa till en klumpfri smet. Vispa i resten av mjölken. Låt smeten gärna stå en stund och vila. Skär bacon i strimlor och strö ut jämnt i en ugnssäker form. Sätt in i ugnen ca 7-10 minuter. Ta ut formen och häll i smeten. Grädda i ca 30 minuter. Den ska ha fått fin färg.

Servera med lingonsylt.
Görs den utan bacon kan man äta t ex jordgubbssylt och grädde till.



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela