Syltkakor/chokladtoppar
Bakade dessa goda spröda kakorna igår. De kan fyllas med antingen sylt eller choklad. De går att baka med eller utan form.
Ca 50-60 st
1 dl florsocker
200 g smör
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl
Fast sylt
Eller
Smält choklad
Blanda ihop alla ingredienser snabbt, enklast i en matberedare. Knåda ihop degen förhand och rulla ut till en lång korv. Skär i jämna bitar och rulla till bollar. Provgrädda ev en så du är nöjd med storleken. Lägg dem antingen i en form eller på bakplåtspapper, platta till dem lite lätt så de ligger stadigt. Gör en fördjupning i varje kaka och fyll med sylt.
Vill du ha med choklad fyller du varje hål med smält choklad när kakorna har svalnat. Gör fördjupningen i kakan innan de gräddas.
Grädda i ugnen på 175 grader i ca 10 min.


