Stekt makrill med stuvad spenat
Här om kvällen var vi ute och fiskade makrill. Det är nu makrillen är som finast. Vi fick 18 st så glada var vi. Såklart hem och tillaga färsk makrill. Till min förvåning kunde vi ta färskpotatis som jag odlat. En klassiker är stekt makrill med stuvad spenat. Jag har inte så bra koll på mängder till denna rätten. Hur som så filéeade vi makrillen och skar bort alla ben, salta och peppra. Blandade hackad dill och ströbröd som vi vände fisken i. Till den stuvade spenaten tog jag färsk spenat som jag hade i landet, samt japansk jättesenap. Går bra med frusen spenat också. Jag stekte på den strimlade spenaten lite lätt och kokade med grädde och lite mjölk. Redde av. Precis innan det är dax att äta steks makrillen på hög värme i smör med skinnsidan ner. Tryck ner dem då de vill krulla sig. Vänd dem strax innan de är klara så de får fin färg på köttsidan. Servera med stuvad spenat och kokt potatis.




En underbar sommarkväll

Så fin och god färskpotatis vi kunde plocka upp från krukan jag haft stå mot huset.