En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Rabarbermarmelad med vanilj och citron

Publicerad 2016-06-16 20:27:25 i Saft och inläggningar,

En kväll när jag tog reda på massa rabarber, gjorde bland annat denna marmeladen.

Rabarbermarmelad med vanilj och citron

600 g rabarber
1 vaniljstång eller 2-3 tsk vaniljpulver som tillsätts i slutet
0.5 citron
400-450 g socker (beroende på önskad sötma)
Skal från citronen

Tvätta och skala rabarbern. Skär i tunna skivor. Lägg rabarber, delad vaniljstång och saften från 0.5 citron i en kastrull. Smält på svag värme under lock, ca 15-20 min. Tillsätt sedan socker och rivet citronskal. Låt koka i ca 2-5 min. Jag brukar lägga lite marmelad på en tallrik och in i kyl eller frys för att se konsistensen. Låt koka lite mer om den är rinnig. Häll upp på rena burkar. Jag brukar koka upp vatten och hälla i burkarna innan jag fyller dem. Förvara i kyl.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela