En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Rabarberkräm

Publicerad 2016-06-04 09:08:57 i Allmänt, Dessert, Övrigt,

Äntligen hitta jag ett recept på rabarberkräm som blev perfekt konsistens.

Rabarberkräm
4 portioner

500 g rabarber
3 dl vatten
1.5-2.5 dl socker beroende på rabarberna och önskad sötma
3 msk potatismjöl
Ev smaksättning, tex vanilj, kardemumma eller citron

Skölj och skala rabarbern. Skär i ca 1 cm skivor. Lägg rabarber, vatten och socker i en kastrull och koka tills rabarbern faller sönder. Rör ut potatismjölet i lite vatten och rör ner i en tunn stråle (dra kastrullen från värmen så länge) låt koka upp tills första bubblan och ta sedan bort kastrullen från värmen. Rör i ev smaksättning. Har man vaniljstång ska den kokas med från början, delad. 


Kommentarer

Postat av: Yvonne

Publicerad 2016-07-06 18:12:18

Sååå mycket gott! Jag brukar smaksätta min rabarberkrän med hel kanel.

Svar: Tack. Det ska jag prova nästa gång, att jag inte tänkt på det. Tack för tipset.
Madeleine

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela