Köttfärslimpa på pizzavis
Denna rätten heter egentligen snabb köttfärslimpa på pizzavis, men den var kanske inte så snabb. Tog lite längre tid att göra än vanlig köttfärslimpa men helt klart ett roligt alternativ som de gillade.
Köttfärslimpa på pizzavis
4 portioner
Färs
500 g nöt eller blandfärs
1 ägg
1 dl ströbröd
1.5 dl mjölk
1 gul lök finhackad
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk oregano
0.5 msk kalvfond
1 msk kikkoman soja
Salt och peppar
Tomatsås och topping
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
400 g krossade eller passerade tomater
2 tsk timjan
2 tsk oregano
Salt och peppar
Lite socker och rödvinsvinäger
50 g strimlad rökt skinka
2 dl skivade champinjoner
2 dl riven ost
Blanda ihop mjölk och ströbröd och låt svälla ca 10 minuter. Blanda ihop alla ingredienser till färsen och tryck ut i en ugnsfast form. Fräs lök och vitlök i olja tills det mjuknar. Tillsätt tomat och kryddor, låt puttra ihop i ca 5 minuter. Smaka av med lite vinäger, socker, salt, peppar och örter. Häll tomatsåsen på färsen. Strö över skinka, champinjoner och riven ost. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 30-40 minuter. Jag är osäker på tiden så man får nästan försöka kolla när den är klar. Servera med pasta, potatis eller ris.