Grillad havskatt med örtsås
Nu har vi vart hemma några dagar och landat. Fixat i trädgården med grönsaker och blommor. Det växer på bra även om jag önskade att vissa saker kunde ha växt bättre så som sallad och vintermorötter framför allt. Vi fick däremot en riktigt fin skörd av lök som nu hänger under skydd för att torka och sedan lagras.
Vi har plockat av de vinbär som var mogna, 3 l röda och 2.5 l svarta. Nöjd med det då dessa buskar är unga. Vi var iväg och plockade 11.5 kg jordgubbar och lite mer än 2 kg hallon.


Första måltiden hemma blev grillad fisk. Supergott och enkelt. Andreas valde havskatt, en fast fisk och bra för grillning. Vi gned helt enkelt in fisken i olja och kryddor, i detta fall ett salt smaksatt med rosépeppar. Sedan la vi den direkt på gallret och grilla på båda sidor. Det fassnade lite men det gick fint. Till det hade vi kokt färskpotatis, tunt skivad rödbeta som vi blandade med olja och salt och peppar och sedan grilla, och grillad lök. Såsen blev créme fraiche som blandades med olika örter, vitlök och salt och peppar.


Lök på tork. Tomaterna har jag fixat med så gott de går. De var ganska vildvuxna.
