En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Grillad havskatt med örtsås

Publicerad 2016-07-24 09:57:38 i Allmänt, Fisk och skaldjur, Odling,

Nu har vi vart hemma några dagar och landat. Fixat i trädgården med grönsaker och blommor. Det växer på bra även om jag önskade att vissa saker kunde ha växt bättre så som sallad och vintermorötter framför allt. Vi fick däremot en riktigt fin skörd av lök som nu hänger under skydd för att torka och sedan lagras.

Vi har plockat av de vinbär som var mogna, 3 l röda och 2.5 l svarta. Nöjd med det då dessa buskar är unga. Vi var iväg och plockade 11.5 kg jordgubbar och lite mer än 2 kg hallon. 

Första måltiden hemma blev grillad fisk. Supergott och enkelt. Andreas valde havskatt, en fast fisk och bra för grillning. Vi gned helt enkelt in fisken i olja och kryddor, i detta fall ett salt smaksatt med rosépeppar. Sedan la vi den direkt på gallret och grilla på båda sidor. Det fassnade lite men det gick fint. Till det hade vi kokt färskpotatis, tunt skivad rödbeta som vi blandade med olja och salt och peppar och sedan grilla, och grillad lök. Såsen blev créme fraiche som blandades med olika örter, vitlök och salt och peppar.

Lök på tork. Tomaterna har jag fixat med så gott de går. De var ganska vildvuxna.



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela