Amerikanska pannkakor
Förra lördagen blev det amerikanska pannkakor till frukost, tänkte även ha det idag. Kanske inte det nyttigaste men det är ju så gott. Normalt sett brukar jag ha stekt bacon till men denna gång hade jag inte det och lika bra gick det ändå. Lönnsirap är en klassiker men många väljer hellre sylt, vanlig ljus sirap eller socker.
Jag steker mina i stekbordet, kanske blir de lite högre om man steker dem i ett plättlagg.
Amerikanska pannkakor
3-4 portioner
2.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
1 krm salt
2.5 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet, gärna med elvisp. Förhand får man nog vispa som sjutton för att få bort klumparna. (Det går ju att sila om man inte skulle få bort klumparna.) Smöra en stekpanna eller plättlagg och klicka i smet (ca 0.5 dl per pannkaka i stekpanna). Grädda tills smeten stannat och vänd dem sedan. Ha inte för hög värme. Servera med lönnsirap, sylt, sirap eller socker. Eventuellt bacon.

På jobb utanför Norge. Under natten har det blåst upp så jobbet stoppas tills det lugnat sig och vågorna lägger sig lite.
