Vegetariska enchiladas - goda och mättande
Uppdaterat 27/4-2016: receptet räcker till 5-6 portioner.
Dessa var väldigt goda, och mättande. Hade de till lunch igår. Var osäker om det skulle gå en eller två per man men jag tror det bara var en som tog två. Det var många som sa att de var jätte goda, och jag håller med.
Vegetariska enchiladas med bönor
5-6 portioner
1 rödlök
Olja
2 vitlöksklyftor
1 st chili eller 2 tsk chilipulver
2 tsk spiskummin
3 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
820 g valfria bönor, jag tog svarta och vita bönor
340 g majs
6 stora eller 12 små tortillabröd
1-2 dl riven ost
Skala och hacka lök, vitlök och chili. Värm upp olja i en kastrull och fräs det, tillsätt spiskummin (och chilipeppar och du inte har färsk). Rör ner tomatpuré och krossade tomater och låt koka ihop ca 5-10 minuter. Skölj bönorna och låt de rinna av. Häll av majsen men spar spaden så länge. Rör ner bönor och majs i tomatsåsen. Verkar det lite torrt kan man ha i lite majsspad, men det får inte bli för rinnigt. Jag hade vita bönor i tomatsås och det gick utmärkt. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra några minuter på svag värme. Lägg röran mitt på bröden, vik in kanterna och rulla/ vik ihop dem. Lägg dem med skarven ner i en ugnssäker form och strö över osten. Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter. Servera med en sallad, creme fraiche och/eller guacamole.
