En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Vegetariska enchiladas - goda och mättande

Publicerad 2016-01-07 10:35:48 i Vegetariskt,

Uppdaterat 27/4-2016: receptet räcker till 5-6 portioner.

Dessa var väldigt goda, och mättande. Hade de till lunch igår. Var osäker om det skulle gå en eller två per man men jag tror det bara var en som tog två. Det var många som sa att de var jätte goda, och jag håller med. 
 
Vegetariska enchiladas med bönor
5-6 portioner
 
1 rödlök
Olja
2 vitlöksklyftor
1 st chili eller 2 tsk chilipulver
2 tsk spiskummin
3 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
820 g valfria bönor, jag tog svarta och vita bönor
340 g majs
 
6 stora eller 12 små tortillabröd
1-2 dl riven ost
 
Skala och hacka lök, vitlök och chili. Värm upp olja i en kastrull och fräs det, tillsätt spiskummin (och chilipeppar och du inte har färsk). Rör ner tomatpuré och krossade tomater och låt koka ihop ca 5-10 minuter. Skölj bönorna och låt de rinna av. Häll av majsen men spar spaden så länge. Rör ner bönor och majs i tomatsåsen. Verkar det lite torrt kan man ha i lite majsspad, men det får inte bli för rinnigt. Jag hade vita bönor i tomatsås och det gick utmärkt. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra några minuter på svag värme. Lägg röran mitt på bröden, vik in kanterna och rulla/ vik ihop dem. Lägg dem med skarven ner i en ugnssäker form och strö över osten. Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter. Servera med en sallad, creme fraiche och/eller guacamole.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela