Petit chouxrulle med två fyllningar
Dessa petit chouxrullar är rätt enkla att göra. De passar som förrätt, till buffé eller mingel. Själva petit chouxen kan man göra i alla fall två dagar innan, bara att plasta in. Man kan fylla och rulla ihop den dagen innan, behåll dem då inrullade i bakplåtspapper. Viktigt att röran inte är för lös, det är bra att göra den på philadelphia. Det går bra att göra dubbelsatts om man ska ha till många, bara fördela på två plåtar. Mina plåtar är lite större än vanliga så de blev lite väl tunna, men det gick bra ändå. Man kan fylla med nästan vad som helst, bara det inte är för löst. Eftersom petit choux varken är söt eller salt kan man även använda den till efterrätt om man vill fylla med något sött.
Petit chouxrulle
1.5 dl vatten
1 dl grädde
50 g smör
1.5 dl vetemjöl
4 ägg
Koka upp vatten, grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i mjölet. Rör kraftigt tills smeten släpper kanterna. Rör ner ett ägg i taget. Bred ut smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min på 200 grader. Öppna inte ugnen under tiden! Låt petit chouxen svalna när du tagit ut den från ugnen. Vänd sedan upp denpå ett bakplåtspapper lika som med rulltårta när du ska bre på fyllningen. Glöm inte att lägga skarven nedåt när rullen är ihop rullad.
Räkröra
Jag är inte helt säker på hur mycket jag tog så detta är bara på ett ungefär.
300-400 g räkor
1 liten hackad purjolök
0.5 dl majonnäs
1 burk philadelphia (ca 180g)
Hackad dill
Salt och peppar
Ev citron, pepparrot eller annan smaksättning
Låt räkorna rinna av ordentligt. Hacka dem och blanda ihop med det övriga. Smaka av med salt och peppar.
Baconröra
Jag är inte helt säker på hur mycket jag tog så detta är bara på ett ungefär.
1 paket á 140 g knaperstekt bacon som svalnat.
1.5-2 burkar philadelphia
1 hackad tomat eller några körsbärstomater
0.5 hackad purjolök
Salt och peppar
Ev smaksättning: vitlök, chili, örter
Hacka baconen, blanda ihop med hackad purjolök och hackad tomat. Rör i philadelphia så det blir en krämig röra. Smaka av med salt och peppar.



Redan efter 5 min reser den sig.


Här är den dagen efter jag gjorde den.

Mina petit chouxer blev lite tunna och jag hade lite mycket baconfyllning, annars är de bra rullar till mingel.