En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Krämig fisk med ris

Publicerad 2016-01-04 21:54:43 i Fisk och skaldjur,

Dagens middag blev denna fiskrätt.
 
Krämig fisk med ris
4 portioner
 
600 g vit fisk, tex torsk eller sej, färsk eller tinad
1 zucchini
1/2 purjolök
Smör
Salt och peppar
2 dl creme fraiche franska örter
Funkar också med naturell creme fraiche och krydda med egna örter, jag tog organo, dragon och lite timjan.
4 portioner ris eller annat gryn
 
Sätt ugnen på 175 grader.  Koka riset enligt förpackning. Skär zucchinin i tärningar. Skölj och strimla purjolöken. Stek zucchinin i smör, vänd sedan ner purjolöken och fräs lite till. Blanda ner creme fraichen och smaka av med salt och peppar. Lägg fisken i en ugnssäker form och häll över röran. Sätt in mitt i ugnen 15-20 minuter beroende på fiskens tjocklek. Servera med riset.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela