Köttgryta
Köttgryta är en bra rätt, bara lägga ner det i en gryta och låta det puttra tills köttet är mört, åtminstonde 2 h. Högrev är riktigt fint kött, perfekt till detta. Gör alltid en bas och sen smaksätter jag och har i det jag vill. Man kan göra en enkel köttgryta eller en mer avancerad.
Som bas använder jag tärnat högrev som jag bryner med lök. Ner i en gryta och ha i tomatpuré, vatten, köttbuljong eller fond, lite soja och peppar. Ibland lite rött vin. I med något lagerblad och låt koka i ca 1 h. Har då i skivade morötter som sen får koka med resterande tid. Man kan även ha rotselleri och palsternacka. När köttet är mört så det faller isär kan man smaksätta, eller har den som den är om man vill göra det enkelt. Kanske stekt bacon, chorizo, timjan, cornichons, stekt svamp. Tycker det blir gott med en skvätt grädde eller créme fraiche och sedan reda av det hela med mjöl utblandat med vatten.
