En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Japansk biff med lök

Publicerad 2016-01-09 22:51:34 i Kött,

Idag provade jag denna rätt, ett recept från Leif Mannerström. 
Jag serverade med ris men nudlar till kan nog vara väldigt gott.
 
Japansk biff med lök
4 portioner

600 g biff
1 stor gul lök
1 stor röd lök
1 bit purjolök
1 krossad vitlök
2 tomater
1 chilifrukt medelstark
1 bit färsk ingefära ca 2-3 cm
Olja till stekning
1 msk sesamolja
1-2 dl kikkoman soja
Salt och peppar
 
Skär köttet i smala strimlor. Skala och strimla lökarna, skölj purjolöken och skiva den. Skala och hacka vitlöksklyftan. Skär tomaterna i klyftor. Skär chilin i tunna ringar. Skala och skär ingefäran i nåltunna strimlor eller hacka. Hetta upp oljan i en wokpanna eller stekpanna. Börja med att steka köttet tills det börjar ta färg. Ta upp köttet och stek all lök, vitlöken, chili och ingefära. Lägg tillbaka köttet i pannan när löken börjar ta färg. Tillsätt tomaterna, sesamoljan och soja. Smaka av med peppar. Man kan ev ha i lite mer soja och lite vatten för att på lite mer sås. Servera med ris eller nudlar.


Kommentarer

Postat av: Lars-Åke Norgren

Publicerad 2016-01-10 16:03:11

Ska jag testa en dag

Svar: Vad roligt hoppas du gillar det.
Madeleine

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela