Japansk biff med lök
Idag provade jag denna rätt, ett recept från Leif Mannerström.
Jag serverade med ris men nudlar till kan nog vara väldigt gott.
Japansk biff med lök
4 portioner
4 portioner
600 g biff
1 stor gul lök
1 stor röd lök
1 bit purjolök
1 krossad vitlök
2 tomater
1 chilifrukt medelstark
1 bit färsk ingefära ca 2-3 cm
Olja till stekning
1 msk sesamolja
1-2 dl kikkoman soja
Salt och peppar
Skär köttet i smala strimlor. Skala och strimla lökarna, skölj purjolöken och skiva den. Skala och hacka vitlöksklyftan. Skär tomaterna i klyftor. Skär chilin i tunna ringar. Skala och skär ingefäran i nåltunna strimlor eller hacka. Hetta upp oljan i en wokpanna eller stekpanna. Börja med att steka köttet tills det börjar ta färg. Ta upp köttet och stek all lök, vitlöken, chili och ingefära. Lägg tillbaka köttet i pannan när löken börjar ta färg. Tillsätt tomaterna, sesamoljan och soja. Smaka av med peppar. Man kan ev ha i lite mer soja och lite vatten för att på lite mer sås. Servera med ris eller nudlar.
