Egen tacokrydda och tacosås - enkelt och gott!
Idag fick det bli tacolördag. Så efterlängtat. Är min och troligen många andras favorit mat. Jag gör min egen tacokrydda och tacosås. Blir så gott och man slipper alla de där onödiga tillsatserna som finns de dessa produkter.
Tacokrydda
1 msk vitlökspulver
2 msk chilipulver
2 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk torkad organo
1 msk salt
0.5 msk svartpeppar
Blanda ihop kryddorna och förvara i en burk eller påse. Tror det går åt ca 2-3 msk till 500g färs, prova dig fram. Beroende på vad du gillar kan du krydda upp din egen blandning så som du tycker det blir godast. Mängden spiskummin kan ökas för mer tacosmak och chilipulver för mer hetta. Bara att prova sig fram för att hitta sin egna favoritblandning.
Nedan kommer samma recept men för en stor mängd.
1 dl vitlökspulver
2 dl chilipulver
2 dl spiskummin
1 dl paprikapulver
2 msk organo
1 dl salt
0.5 dl svartpeppar
Tacosås
400g krossade tomater
1 paprika
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 msk rödvinsvinäger
2-3 msk kryddblandning - prova dig fram
Lite socker
Hacka paprika, lök och vitlök. Fräs i olja i en kastrull, till sätt tacokrydda och fräs lite till. Häll i krossade tomater, rödvinsvinäger, socker. Låt koka ihop, ca 15-20 min utan lock, paprikan ska ha mjuknat och konsistensen vara bra. Smaka av, kan ev behövas mer krydda. Låt svalna lite.