En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Creme Brulee

Publicerad 2016-01-09 15:43:50 i Dessert,

Jag har tänkt att creme brulee är svårt att göra så det blir lixom inte av. Men egentligen är det inte så svårt. Tyckte dessa blev aningen lösa, kanske skulle de ha stått inne en stund till.
 
Creme brulee
4 portioner
 
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
0.75 dl strösocker
5 st äggulor
1.5 tsk vaniljsocker
 
Blanda grädde, mjölk och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Vispa upp äggulorna i en bunke och vispa ner gräddblandningen. Tillsätt vaniljsocker. Häll smeten i 4 portionsformar som tål ugnsvärme. Grädda i vattenbad, dvs ställ formarna i en ugnssäker form och häll i vatten så det når upp till halva formarnas kant. Ställ formen i nedre delen av ugnen och grädda i ca 150 grader i ca 1 tim. Skaka försiktigt på dem, de ska inte dallra för mycket men de kommer stelna lite mer i kylen. Plocka upp portionsformarna från vattenbadet och låt stå i kylen över natten. Strö ett tunt lager socker över och bränn av den. Har du ingen brännare kan man också gratinera dem i ugnen på 250 grader grillfunktion med luckan lite öppen i några minuter tills de fått fin färg. Servera gärna med bär.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela