Asiatisk kycklingsoppa
Gjorde denna soppan till lunch idag, en jag inte provat innan.
Går också bra att använda grillad kyckling. Man kan byta ut lite nudlar mot grönsaker, tex strimlad morot eller vitkål.
Asiatisk kycklingsoppa
4 portioner
2 kycklingfiléer
10 champinjoner
1-3 chili beroende på styrka
2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
2 msk färskriven ingefära
12 dl höns eller kycklingbuljong (fond eller tärning + vatten)
200 g äggnudlar
Någon msk kikkoman soja
Olja
Salt
3 salladslökar eller en bit purjolök
Tvätta svampen och skiva den. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka chilin. Riv ingefäran. Skär kycklingen i små tunna bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen, häll i lök, vitlök, chili och ingefära. Låt fräsa några minuter. Häll över i en gryta och slå på buljongen. Låt koka upp och puttra några minuter. Smaka av med salt och soja. Tryck sönder nudlarna i förpackningen och häll i soppan. Låt småkoka tills nudlarna är mjuka. Hacka salladslökarna/purjolöken och strö över soppan innan servering.
