En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Ris och kasslergratäng

Publicerad 2016-02-20 16:52:42 i Allmänt, Kött, Mat på rester, Pasta, ris, gryn,

Denna rätten passade utmärkt idag eftersom jag hade kokt ris i kylen som jag behövde bli av med. Riset blir så krämigt. Det skulle även vara väldigt gott med kyckling istället för kassler, stekta filéer som man skivar. 
 
Idag fick det bli lite styrketräning. Knäet vill inte alls springa. Har lite problem med vänster knäet men har kunna springa. Så trisst. Får gå snabbt, med lutning istället.
 
Ris och kasslergratäng
4 portioner

600  gram kassler
ris till 4 personer
Kokt blomkål eller fryst tinad
1 dl riven god ost

Currysås:
3 dl creme fracihe
2 dl grädde
1 msk chilisås
Curry beroende på smak
Salt och peppar

Ställ ugnen på 200 grader. Koka riset enligt anvisningar på förpackning om du inte har färdigkokt ris i kylen. Häll det färdigkokta riset i en ugnsform. Värm upp alla ingredienser till såsen och låt sjuda någon minut, smaka av med curry, salt och peppar. Skiva kasslern och lägg över riset, bryt ev blomkålsbuketter på och häll över såsen. Riv över lite ost. Gratinera i ugnen i cirka 15- 20 minuter . Servera gärna med sallad och ev mango chutney.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela