Ris och kasslergratäng
Denna rätten passade utmärkt idag eftersom jag hade kokt ris i kylen som jag behövde bli av med. Riset blir så krämigt. Det skulle även vara väldigt gott med kyckling istället för kassler, stekta filéer som man skivar.
Idag fick det bli lite styrketräning. Knäet vill inte alls springa. Har lite problem med vänster knäet men har kunna springa. Så trisst. Får gå snabbt, med lutning istället.
Ris och kasslergratäng
4 portioner
4 portioner
600 gram kassler
ris till 4 personer
Kokt blomkål eller fryst tinad
1 dl riven god ost
1 dl riven god ost
Currysås:
3 dl creme fracihe
2 dl grädde
1 msk chilisås
Curry beroende på smak
Salt och peppar
Ställ ugnen på 200 grader. Koka riset enligt anvisningar på förpackning om du inte har färdigkokt ris i kylen. Häll det färdigkokta riset i en ugnsform. Värm upp alla ingredienser till såsen och låt sjuda någon minut, smaka av med curry, salt och peppar. Skiva kasslern och lägg över riset, bryt ev blomkålsbuketter på och häll över såsen. Riv över lite ost. Gratinera i ugnen i cirka 15- 20 minuter . Servera gärna med sallad och ev mango chutney.
Ställ ugnen på 200 grader. Koka riset enligt anvisningar på förpackning om du inte har färdigkokt ris i kylen. Häll det färdigkokta riset i en ugnsform. Värm upp alla ingredienser till såsen och låt sjuda någon minut, smaka av med curry, salt och peppar. Skiva kasslern och lägg över riset, bryt ev blomkålsbuketter på och häll över såsen. Riv över lite ost. Gratinera i ugnen i cirka 15- 20 minuter . Servera gärna med sallad och ev mango chutney.
