En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Nutellaglass med två ingredienser

Publicerad 2016-02-14 11:11:11 i Dessert,

Nutellaglass, len och krämig med bara två ingredienser. Hur bra är inte det? Trodde den skulle kunna bli lite isig men inte alls. Bara att vispa ihop och in i frysen. Jag gjorde små små maränger som jag la i hålet i mitten på glassen (hade en sockerkaksform med hål). Fyllde även med hackad mandel. Tänkte ha rostade hasselnötter, men de nötterna var slut. Spritsa på lite grädde, hallon runt och ringlade över nougat som jag smält ihop med lite mörk choklad, skulle lika gärna kunna vara nutella. SÅ gott!
 
Nutellaglass
 
5 dl grädde
400 g nutella, en burk
 
Lägg nutellan och grädden i en bunke och vispa fast och fluffigt med elvisp. Klä den form eller skål du vill använda, ca 1-1.5 ltr med plastfolie och häll i glassmeten. Täck med folie och frys 4-6 h, eller längre. När det är dags att äta så ta fram den en stund innan och servera med det du gillar. Vill du inte stjälpa upp den behöver du inte klä med plastfolie. Mumsmums!
 
Minimaränger
Ett litet recept, blev de marängerna på plåten.
2 st äggvitor
1 dl socker
Ev någon droppe citron eller ättika
 
Vispa äggvitorna till skum med lite socker. Häll sedan i lite socker åt gången under kraftig vispning tills smeten är blank och allt socker löst upp sig. Fyll en sprits med smeten och spritsa ut små maränger. Jag gjorde ungefär samma storlek som mandelbiskvier till nyponsoppa. Min smet blev aningen lös, men perfect för dessa små då det gick lätt att spritsa. Grädda på 100 gr i ca 40-60 min. De ska lossna lätt och kännas torra.


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela