Korvgryta med rotfrukter
Idag blev det korvgryta med rotfrukter till lunch. Kanske blev det lite tokigt, den blev nästan som soppa, och ikväll är det ärtsoppa. Aja de kommer nog överleva. Man kan använda de rotfrukter man själv gillar såklart.
Rotfruktsgryta med korv
4 portioner
3 Potatisar
En bit kålrot
En bit rotselleri
1-2 palsternackor
2-3 morötter
1 liten purjolök
500 g falukorv eller annan korv
1 grönsaksbuljong
Vatten
1 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1 burk krossade tomater
Skala och skär alla rotfrukter i tärningar. Tvätta och strimla purjolöken. Skär korven i bitar. lägg alla rotfrukter i en kastrull och häll på vatten så det precis täcker. Smula i buljongtärning och lägg i lagerblad och kryddpeppar. Salta och peppra lite. Låt koka upp och koka tills det nästan är mjukt. Tillsätt krossade tomater, korv och purjolök. Låt koka ytterligare några minuter. smaka av med salt och peppar, ev lite chilipulver.
Servera eventuellt med en senapsyoghurt. Blanda matyoghurt eller creme fraiche och dijonsenap.
