Fläskkotletter i mango chutneysås
Idag blev det tårta. Stor blev den, och mycket gick åt. Middagen blev kotletter. När jag gör så mycket serverar jag kotletterna för sig och såsen brevid. Jag serverade med ris och bulgur som alternativ + ugnsbakad palsternacka.
4-6 st fläskkotletter
smör till stekning
Vatten
2 msk kalvfond
1-2 dl mango chutney, efter smak
2 dl creme fraiche
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Salta och peppra kotletterna. Bryn dem i smör så de får fin färg. Tillsätt en skvätt vatten och kalvfond. Rör ner chutney och en burk creme fraiche. Låt såsen koka ca 5 – 10 minuter så den blir krämig. Smaka av med salt och peppar. Jag serverade med ris och bulgur. Även potatis i någon form passar. Servera gärna en god sallad till också.
Vad tårtan innehöll kommer i ett separat inlägg.