Fisk i citronsås
Inatt ska vi brassa klockan, dvs vrida fram en timme så vi kommer på norsk tid, från engelsk. Vi närmar oss Norge med riggen på släp. Vi har haft riktigt fint väder, ikväll har det börjat rulla lite mer. Knät känns mycket bättre, har fortfarande lite ont men inte alls som det var innan.
Middagen idag blev denna fiskrätt. Skulle ha torsk men den var slut så fick bli kolja. En annan sak jag upptäckte var slut är bakpulvret, de är inte så bra. Får klara mig utan det nu sista veckan.
Fisk i citronsås
4 portioner
600 g torskfilé eller annan vit fisk
1 msk vetemjöl
2.5 dl grädde
1-2 dl creme fraiche
1-2 msk hummerfond, fiskfond funkar också
salt och peppar
1/2 kruka finhackad dill eller frusen
1-3 msk citronsaft
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg den tinade fiskfilén i en ugnssäker form. Vispa ihop mjölet med lite av grädden i en kastrull så klumparna försvinner, tillsätt resten av grädden, creme fraiche och fond. Koka upp. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Blanda i dillen och häll såsen över fisken. Ställ in i ugnen ca 20-25 minuter beroende på fiskens tjocklek. Kolla så fisken är klar.
Det mesta passar att äta til denna fiskgratäng, kokt potatis, pressad potatis, potatismos, ris, bulgur mm.