En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Mannerströms hovmästarsås

Publicerad 2016-12-20 16:59:39 i Jul, Sås,

Jag gör alltid Leif Mannerströms hovmästarsås till den gravade laxen.
 
Hovmästarsås
Ca 8 personer på buffé skulle jag gissa på
 
2 msk svensk senap, jag brukar ta grov skånsk
1 msk mörk fransk senap, funkar med vanlig dijonsenap
3 msk socker
0,5 st citron, saften
1 msk rödvinsvinäger
1 msk kikkoman soja
några stänk worchestersås
0,5 tsk vitpeppar
1 msk vatten
1,5 dl raps- eller majsolja
1 knippe dill (mycket dill)
 
Rör ihop alla ingredienser utom dillen och oljan tills sockret lösts upp. Droppa ner oljan under vispning. Tycker du att såsen är för tjock, späd med ytterligare lite vatten. Hacka dillen fint och rör ner. Ställ hovmästarsåsen kallt att mogna några timmar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela