Mannerströms hovmästarsås
Jag gör alltid Leif Mannerströms hovmästarsås till den gravade laxen.
Hovmästarsås
Ca 8 personer på buffé skulle jag gissa på
Ca 8 personer på buffé skulle jag gissa på
2 msk svensk senap, jag brukar ta grov skånsk
1 msk mörk fransk senap, funkar med vanlig dijonsenap
3 msk socker
0,5 st citron, saften
1 msk rödvinsvinäger
1 msk kikkoman soja
några stänk worchestersås
0,5 tsk vitpeppar
1 msk vatten
1,5 dl raps- eller majsolja
1 knippe dill (mycket dill)
1 msk mörk fransk senap, funkar med vanlig dijonsenap
3 msk socker
0,5 st citron, saften
1 msk rödvinsvinäger
1 msk kikkoman soja
några stänk worchestersås
0,5 tsk vitpeppar
1 msk vatten
1,5 dl raps- eller majsolja
1 knippe dill (mycket dill)
Rör ihop alla ingredienser utom dillen och oljan tills sockret lösts upp. Droppa ner oljan under vispning. Tycker du att såsen är för tjock, späd med ytterligare lite vatten. Hacka dillen fint och rör ner. Ställ hovmästarsåsen kallt att mogna några timmar.