Italiensk kasslergratäng
Känns som en härlig rätt på något vis. Skulle kunna tänka mig denna i sommar. Enkel att göra, kan förberedas på morgonen och bara ställa in i ugnen när det börjar bli dags att äta, och på så sett kunna njuta av dagen istället för att laga mat. Eller om man helt enkelt inte har tid, då kan man förbereda denna och bara ställa in i ugnen när det är dags. Man skulle nog även kunna förbereda allt kvällen innan. Den funkar i alla lägen.
Italiensk kasslergratäng
4 portioner
700 g kassler
3 tomater
2-3 klyftor vitlök
1 kruka basilika eller oregano, eller fryst
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 msk tomatpuré eller 1 dl chilisås (ketchupliknande)
150 g mozzarella i bit, eller riven
Salt och peppar
4 portioner pasta eller ris
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva kassler tunt och lägg i en ugnssäker form. Blanda hackad tomat, hackad vitlök, hackade örter, grädde, creme fraiche och tomatpuré i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Häll över kasslern och fördela osten på. In i ugnen, ca 15-20 min. Den ska bli genomvarm och få fin färg. Servera med pasta, ris eller varför inte potatismos och kanske en god härlig sallad.
