En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Italiensk kasslergratäng

Publicerad 2016-04-17 15:30:46 i Kött,

Känns som en härlig rätt på något vis. Skulle kunna tänka mig denna i sommar. Enkel att göra, kan förberedas på morgonen och bara ställa in i ugnen när det börjar bli dags att äta, och på så sett kunna njuta av dagen istället för att laga mat. Eller om man helt enkelt inte har tid, då kan man förbereda denna och bara ställa in i ugnen när det är dags. Man skulle nog även kunna förbereda allt kvällen innan. Den funkar i alla lägen.
 
Italiensk kasslergratäng
4 portioner
 
700 g kassler
3 tomater
2-3 klyftor vitlök
1 kruka basilika eller oregano, eller fryst
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 msk tomatpuré eller 1 dl chilisås (ketchupliknande)
150 g mozzarella i bit, eller riven
Salt och peppar
 
4 portioner pasta eller ris
 
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva kassler tunt och lägg i en ugnssäker form. Blanda hackad tomat, hackad vitlök, hackade örter, grädde, creme fraiche och tomatpuré i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Häll över kasslern och fördela osten på. In i ugnen, ca 15-20 min. Den ska bli genomvarm och få fin färg. Servera med pasta, ris eller varför inte potatismos och kanske en god härlig sallad. 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela