Daim och kolapaj
Sätt ugnen på 175 grader. Nyp ihop alla ingredienserna till pajdegen. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord och lägg den i en pajform, eller tryck ut den med fingrarna direkt i pajformen, 22–23 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel för att undvika luftbubblor under gräddningen. Låt vila ca 10 min i frysen eller 20-30 min i kylen. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 20–25 min (det ska vara genomgräddat).
Kolafyllning: Smält smöret i en kastrull. Rör ner farinsocker, sirap och salt. Låt det puttra i ca 1 min. Om du tillsätter vispgrädde i kolasmeten behöver kolan puttra i några minuter extra. Tillsätt vaniljsockret. Häll kolafyllningen på pajskalet.
Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 5–10 min, den längre gräddningstiden gör kolan segare. Kolan var fortfarande ganska lös när jag tog ur den från ugnen, men den stelnade när den svalna och blev perfekt seg.
Låt pajen svalna. Grovhacka daimen och strö den över kakan medan den är ljummen. Ställ in pajen i kylen när den kallnat i 1–2 tim före servering. Känn försiktigt på kolan hur den verkar, känns den lite hårdare, ta fram den en stund före servering så kolan mjuknar, annars räcker det att ta fram den när det är dags att njuta av den. Servera den med en klick vispad grädde eller glass.

