Biff stroganoff
Idag har min snälla svärmor vart till huset och vattnat, och självklart skickat växtrapport. Veckans höjdpunkt. Det växer bra, majsen har växt jätte mycket. Lägger in bilder i ett senare inlägg :)
När 30 min på min lunchrast återstår, dvs kl: 14.30, ringer de och säger att vi kanske får två extra gubbar med oss idag. Vi har haft två servicemän ombord som åkte hem imorse. Det var bara att snabbt göra rent hytterna. Kl: 15.50 var jag klar, då var det bara snabbt fixa middagen. Tur för mig så skulle vi gå 17.30 och de började med sjövakter vid lunch så middagen skulle vara klar till 17.30. Eftersom det har strulat med att få ombord högrev så fick jag komma på något annat till middag. Tog fram innanlår igår och tänkte sjömansbiff eller biff stroganoff. Eftersom det nu blev ont om tid blev det biff stroganoff. Det är gott och går snabbt att göra. Idag hade jag även i champinjoner som jag stekte ihop med löken.
Biff stroganoff
4-5 portioner
600 g benfritt nötkött innanlår, fransyska eller rostbiff
2 gula lökar
Smör att steka i
3 msk tomatpuré
3 dl vatten
½-1 köttbuljongtärning eller kalvfond
2.5 dl creme fraiche
salt och peppar
Skala och hacka löken. Skär köttet i strimlor. Bryn köttet hastigt i en het stekpanna med smör. Salta och peppra. Sänk värmen och bryn löken. Lägg över allt i en gryta. Tillsätt tomatpuré, vatten och buljong. Låt småkoka i ca 5 min för rostbiff eller ca 20 min för fransyska och innanlår. Rör i creme fraichen. Smaka av med salt, peppar och ev kalvfond. Servera med ris och en god sallad.
