En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Biff stroganoff

Publicerad 2016-04-12 22:11:33 i Kött,

Idag har min snälla svärmor vart till huset och vattnat, och självklart skickat växtrapport. Veckans höjdpunkt. Det växer bra, majsen har växt jätte mycket. Lägger in bilder i ett senare inlägg :)
 
När 30 min på min lunchrast återstår, dvs kl: 14.30, ringer de och säger att vi kanske får två extra gubbar med oss idag. Vi har haft två servicemän ombord som åkte hem imorse. Det var bara att snabbt göra rent hytterna. Kl: 15.50 var jag klar, då var det bara snabbt fixa middagen. Tur för mig så skulle vi gå 17.30 och de började med sjövakter vid lunch så middagen skulle vara klar till 17.30. Eftersom det har strulat med att få ombord högrev så fick jag komma på något annat till middag. Tog fram innanlår igår och tänkte sjömansbiff eller biff stroganoff. Eftersom det nu blev ont om tid blev det biff stroganoff. Det är gott och går snabbt att göra. Idag hade jag även i champinjoner som jag stekte ihop med löken.
 
Biff stroganoff
4-5 portioner
 
600 g benfritt nötkött innanlår, fransyska eller rostbiff
2 gula lökar
Smör att steka i
3 msk tomatpuré
3 dl vatten
½-1 köttbuljongtärning eller kalvfond
2.5 dl creme fraiche
salt och peppar
 
Skala och hacka löken. Skär köttet i strimlor. Bryn köttet hastigt i en het stekpanna med smör. Salta och peppra. Sänk värmen och bryn löken. Lägg över allt i en gryta. Tillsätt tomatpuré, vatten och buljong. Låt småkoka i ca 5 min för rostbiff eller ca 20 min för fransyska och innanlår. Rör i creme fraichen. Smaka av med salt, peppar och ev kalvfond. Servera med ris och en god sallad.
 


 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela