En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Pasta med ärtpesto och smulad fetaost

Publicerad 2015-10-31 15:57:14 i Pasta, ris, gryn, Vegetariskt,

En super enkel rätt som du snabbt slänger ihop.
 
Pasta med ärtpesto och smulad fetaost
4 portioner
 
1-2 vitlöksklyftor
Olja
1 dl solroskärnor
3 dl grönsaksbuljong (vatten+fond eller buljongtärning)
2,5 dl gröna ärtor
Salt och Svartpeppar
4 portioner spaghetti eller annan pasta
150 g fetaost
 
Koka pastan enligt förpackningen. Skala och skiva vitlöken. Fräs i olja tills den börjar få lite färg. Tillsätt solroskärnorna och rosta i ca 1/2 minut. Häll på buljong och ärtorna och koka upp. Mixa ärtpeston slät. Smaka av med salt och peppar. Blanda ihop pasta och ärtpeston, strö över fetaost. Klart att äta!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela