Paprikasallad
Idag gjorde jag två favoriter på salladsbufféen. Det är en rykande åtgång av både paprikasalladen och bönröran. Enkla att blanda ihop. Lunchen idag fick bli lite rester. Tråkig lunch men ännu tråkigare att slänga maten. Gjorde även en pasta med ärtpesto som jag tänkt göra en längre tid. Kommer göra den hemma, Andreas tyckte den var himla god.
Efterrätten är förbered, chokladmazarinkaka med (lakrits)chokladkola, grymt god, recept kommer i ett annat inlägg.
Även hunnit provbaka två stycken chokladtårtbottnar. En kompis ska baka tårta till sin lille pojks dop, och ville göra samma tårta som jag gjorde till min granne när hon gifte sig, som är syster till min kompis sambo. Blev lite osäker på mängden smet till formens storlek så för att vara säker så provade jag helt enkelt. Ett väldigt bra recept på chokladtårtbotten som jag tycker kan vara lite svår att få bra. Tårtbotten jag bakade gick inte till spillo, lite kärleksmums-glasyr på så blev det snabbt en perfekt kaka till kaffet. Recept på den tårtbotten kommer jag lägga upp om någon dag, vi har ännu en som fyller denna gång, 5:e november.
Paprikasallad
Paprika, gärna olika färger
Vitlök
Färsk chili eller sambal oelek
Flytande honing
Röd balsamvinäger eller rödvinsvinäger
Rapsolja
Salt och svartpeppar
Jag har inga mängder så det är bara att gå på känn. Hacka paprika. Hacka eller pressa vitlöken och chilin om färsk används. Blanda ihop allt och låt gärna stå och dra.
