En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Paprikasallad

Publicerad 2015-10-31 15:43:09 i Allmänt, Sallad och röror,

Idag gjorde jag två favoriter på salladsbufféen. Det är en rykande åtgång av både paprikasalladen och bönröran. Enkla att blanda ihop. Lunchen idag fick bli lite rester. Tråkig lunch men ännu tråkigare att slänga maten. Gjorde även en pasta med ärtpesto som jag tänkt göra en längre tid. Kommer göra den hemma, Andreas tyckte den var himla god.
 
Efterrätten är förbered, chokladmazarinkaka med (lakrits)chokladkola, grymt god, recept kommer i ett annat inlägg.
 
Även hunnit provbaka två stycken chokladtårtbottnar. En kompis ska baka tårta till sin lille pojks dop, och ville göra samma tårta som jag gjorde till min granne när hon gifte sig, som är syster till min kompis sambo. Blev lite osäker på mängden smet till formens storlek så för att vara säker så provade jag helt enkelt. Ett väldigt bra recept på chokladtårtbotten som jag tycker kan vara lite svår att få bra. Tårtbotten jag bakade gick inte till spillo, lite kärleksmums-glasyr på så blev det snabbt en perfekt kaka till kaffet. Recept på den tårtbotten kommer jag lägga upp om någon dag, vi har ännu en som fyller denna gång, 5:e november.
 
Paprikasallad
 
Paprika, gärna olika färger
Vitlök
Färsk chili eller sambal oelek
Flytande honing
Röd balsamvinäger eller rödvinsvinäger
Rapsolja
Salt och svartpeppar
 
Jag har inga mängder så det är bara att gå på känn. Hacka paprika. Hacka eller pressa vitlöken och chilin om färsk används. Blanda ihop allt och låt gärna stå och dra.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela