Torsk i citronsås
En snabb och god fiskgratäng. Jag upptäckte idag att jag hade slut på hummerfond, gick bra med fiskfond också, även om det blir lite godare med hummerfond. Han få ihop en nutellapaj till efterrätt också. Även bakat strassburgare som jag ska fylla med chokladtryffel imorgon, en för mig ny kaka. Men jag tror den är riktigt god.
Torsk i citronsås
4 portioner
600 g torskfilé eller annan vit fisk
1 msk vetemjöl
2.5 dl grädde
1-2 dl creme fraiche
1-2 msk hummerfond
salt och peppar
1/2 kruka finhackad dill eller frusen
1-3 msk citronsaft
0.5-1 tsk socker
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg den tinade fiskfilén i en ugnssäker form. Blanda ihop mjölet med lite av grädden så det blir klumpfritt, rör i resten av grädden, creme fraiche och fond i en kastrull. Koka upp, rör då och då. Smaka av med citronsaft, socker, salt och peppar. Red ev såsen lite med mjöl blandat med vatten eller snabbredning. Blanda i dillen och häll såsen över fisken. Ställ in i ugnen ca 25 minuter. Kolla så fisken är klar.
Det mesta passar att äta til denna fiskgratäng, kokt potatis, pressad potatis, potatismos, ris, bulgur mm.


Strassburgare

Idag har min snälla svärmor vart och kollat till huset igen. De gröna tomaterna jag plockade in innan vi åkte mognar fint, hon har lagt in massor i kylen och själv ätit. Underbart att komma hem till dessa mängder av tomater. Även paprikorna mognar.

Nu är det ett år sedan vi var på bröllopsresa i Sydafrika/Mauritius/Dubai. En helt underbar resa. Just denna dag var vi i Stellenbosch för vinprovning.
Nu kan man bara drömma sig tillbaka.