Quinoasallad med tonfisk
Denna sallad kan passa som en enkel lunch tillsammans med lite gott bröd, på buffé eller kanske på en picknick.
Quinoasallad med tonfisk
4 portioner
2 dl quinoa
4 dl vatten
1 krm salt
1 dl gröna ärtor
1 stor tomat
2 morötter
1 dl hackad persilja färsk eller fryst
1 tsk torkad basilika eller 10 hackade blad
0.5 st rödlök
1 klyfta vitlök
4 msk olja
2-3 msk vit eller röd balsamvinäger
1 krm svartpeppar
1 krm curry valfritt
4 msk majonnäs, jag tog hälften majonnäs och hälften creme fraiche
1 burk tonfisk i vatten
Koka upp vatten och salt i en kastrull. Häll i quinoa och sjud under lock i ca 15 minuter. Rör då och då. Låt svalna.
Koka ärtorna i 5 minuter och kyl i durkslag. Lägg i en rymlig skål. Skär tomaten i tärningar, skala och riv morötterna. Hacka lök, vitlök och persilja. Lägg allt i skålen med ärtorna. Tillsätt vinäger, olja, salt och peppar. Blanda i majonnäs, curry, tonfisk och quinoa. Rör ihop och smaka av.
