En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Quinoasallad med tonfisk

Publicerad 2015-11-09 15:44:50 i Pasta, ris, gryn, Sallad och röror,

Denna sallad kan passa som en enkel lunch tillsammans med lite gott bröd, på buffé eller kanske på en picknick. 
 
Quinoasallad med tonfisk
4 portioner
 
2 dl quinoa
4 dl vatten
1 krm salt
1 dl gröna ärtor
1 stor tomat
2 morötter
1 dl hackad persilja färsk eller fryst
1 tsk torkad basilika eller 10 hackade blad
0.5 st rödlök
1 klyfta vitlök
4 msk olja
2-3 msk vit eller röd balsamvinäger
1 krm svartpeppar
1 krm curry valfritt
4 msk majonnäs, jag tog hälften majonnäs och hälften creme fraiche
1 burk tonfisk i vatten
 
Koka upp vatten och salt i en kastrull. Häll i quinoa och sjud under lock i ca 15 minuter. Rör då och då. Låt svalna.
Koka ärtorna i 5 minuter och kyl i durkslag. Lägg i en rymlig skål. Skär tomaten i tärningar, skala och riv morötterna. Hacka lök, vitlök och persilja. Lägg allt i skålen med ärtorna. Tillsätt vinäger, olja, salt och peppar. Blanda i majonnäs, curry, tonfisk och quinoa. Rör ihop och smaka av.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela