Italiensk quinoasallad
Italiensk quinoasallad
4 portioner
2 röda paprikor
6 dl kokt quinoa
8 soltorkade tomater i olja
4 tomater
1 burk oliver (kalamataoliver)
1 dl hackad persilja
1 dl riven parmesanost
1 påse ruccola
Salt och peppar
Sätt ugnen på 250 grader. Skölj och dela paprikorna och lägg på en plåt med skinnet uppåt. Rosta paprikan i ca 20 minuter tills skinnet blir svart-brunt. Dra bort skinnet när du kan hantera paprikan. Skär paprikan i strimlor.
Hacka de soltorkade tomaterna och färska tomaterna. Lägg quinoan på ett stort fat. Tillsätt paprika, soltorkade tomater och lite av oljan och blanda. Strö över tomater, oliver, bladpersilja, parmesanost och ruccola. Smaka av med salt och peppar.
Finns även inlagda paprikor man kan använda.
Man kan även blanda ihop allt i en skål. Jag tog bort ruccola och parmesanost, hade inget.
