En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Italiensk quinoasallad

Publicerad 2015-11-09 15:48:23 i Pasta, ris, gryn, Sallad och röror,

Italiensk quinoasallad
4 portioner
 
2 röda paprikor
6 dl kokt quinoa
8 soltorkade tomater i olja
4 tomater
1 burk oliver (kalamataoliver)
1 dl hackad persilja
1 dl riven parmesanost
1 påse ruccola
Salt och peppar
 
Sätt ugnen på 250 grader. Skölj och dela paprikorna och lägg på en plåt med skinnet uppåt. Rosta paprikan i ca 20 minuter tills skinnet blir svart-brunt. Dra bort skinnet när du kan hantera paprikan. Skär paprikan i strimlor.
Hacka de soltorkade tomaterna och färska tomaterna. Lägg quinoan på ett stort fat. Tillsätt paprika, soltorkade tomater och lite av oljan och blanda. Strö över tomater, oliver, bladpersilja, parmesanost och ruccola. Smaka av med salt och peppar.
 
Finns även inlagda paprikor man kan använda.
 
Man kan även blanda ihop allt i en skål. Jag tog bort ruccola och parmesanost, hade inget.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela