Fröpanerad fisk med kall currysås
Den här rätten är grymt god. Blir så knaprigt med frön, och nyttigare än ströbrödpanering.
Fröpanerad fisk med kall currysås
4 portioner
Currysås
1 liten gul lök
1 litet äpple
Smör
3/4 msk curry
3 dl créme fraiche
Ca 2-3 msk majonnäs
Salt och peppar
Hacka lök och äpple. Fräs i smör tillsammans med curryn tills det är mjukt. Låt svalna, men inte stå kallt i kylen för länge. Blanda i créme fraiche och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
Fröpanerad fisk
600 g torsk eller annan vit fisk
1 ägg
1 dl rostade pumpakärnor
1 dl solrosfrön
0.5 dl linfrö
Salt och peppar
Smör
Skär fisken inportionsbitar. Vispa upp ägget lätt på en tallrik. Hacka pumpakärnor och solrosfrön lätt. Blanda med linfrön på en tallrik. Salta och peppra fisken och vänd först i ägget och sedan fröna. Stek i smör tills den är vit igenom.
Servera med currysåsen och potatismos. Jag hade gjort en enkel sallad med tomater, majs, olja, lite vinäger, örtsalt och peppar.
