En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Fröpanerad fisk med kall currysås

Publicerad 2015-11-21 19:16:00 i Fisk och skaldjur,

Den här rätten är grymt god. Blir så knaprigt med frön, och nyttigare än ströbrödpanering.
 
Fröpanerad fisk med kall currysås
4 portioner
 
Currysås
1 liten gul lök
1 litet äpple
Smör
3/4 msk curry
3 dl créme fraiche 
Ca 2-3 msk majonnäs
Salt och peppar
 
Hacka lök och äpple. Fräs i smör tillsammans med curryn tills det är mjukt. Låt svalna, men inte stå kallt i kylen för länge. Blanda i créme fraiche och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
 
Fröpanerad fisk
600 g torsk eller annan vit fisk
1 ägg
1 dl rostade pumpakärnor
1 dl solrosfrön
0.5 dl linfrö
Salt och peppar
Smör
 
Skär fisken inportionsbitar. Vispa upp ägget lätt på en tallrik. Hacka pumpakärnor och solrosfrön lätt. Blanda med linfrön på en tallrik. Salta och peppra fisken och vänd först i ägget och sedan fröna. Stek i smör tills den är vit igenom.
 
Servera med currysåsen och potatismos. Jag hade gjort en enkel sallad med tomater, majs, olja, lite vinäger, örtsalt och peppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela