Daimfudge
Det här var gott, riktigt gott. Kanske kan det passa till julgodiset? Eller bara lyxa till det en lördagskväll med hemmagjort godis. Enkelt och snabbt. Jag är inte jätte förtjust i mörk choklad så gjorde om receptet lite. De var mycket populära här ombord.
Daimfudge
200 g ljus choklad, tex marabou
250 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk 397 g (okokt)
3 dubbeldaim
Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt smeten svalna något så daimen inte smälter i smeten. Hacka daimen och rör försiktigt ner den i chokladsmeten. Glöm inte att spara till garnering. Bred ut smeten i en form, ca 24x34 cm eller mindre beroende på höjden du vill ha på bitarna. Formen ska vara klädd med bakplåtspapper. Strö över det sista daimhacket. Låt stelna i kylen och skär sedan upp i bitar.
Orginal-recept daimfudge
400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk kondenserad mjölk 397g (okokt)
2 dubbeldaim
