Fläskfilégratäng med gorgonzola
Tänkte jätte snabbt dela med mig av en rätt jag hade i fredags. Inte svårt att göra och går bra att förbereda om man vill det.

Måtten finns i mitt huvud, svårt att skriva ner.
Fläskfilé
Salt
Peppar
3 msk smör
3 msk mjöl
Steksky
Gädde
Kalvfond
Soya
Grogonzola eller liknande
Potatismos/duchesse
Putsa och skiva köttet. Salta och peppra. Stek nästan klart i en panna med smör. Vispa ur pannan med lite vatten. Smält smöret och rör i mjölet. Ta bort från värmen. Häll i stekskyn under vispning. Häll i grädde så såsen blir lagom tjock. Tillsätt lite kalvfond och en skvätt soya. Låt koka upp, glöm inte att röra. Låt den småputtra i minst 5 minuter. Smaka av tills du blir nöjd. Smula ner osten och rör tills den smält, nu får såsen inte koka. Hur mycket ost beror på hur mycket smak av den du vill ha.
Spritsa ut potatismoset/duchessen i en form. Lägg köttet i mitten och häll på såsen. Gratinera i ugnen på ca 225 grader tills den fått fin färg. Är rätten förbered, dvs kall, kan du sätta in den på 200 grader.
