En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Goda tillbehör till hamburgaren

Publicerad 2016-04-29 16:12:00 i Bröd, Kött, Sås, Tillbehör,

Idag hade jag hamburgare som många, hm ja troligen alla har längtat till. Och det var nog de bästa hamburgarna jag gjort. Fick inspiration från en grillblogg och gjorde nya såser, och det lyfter verkligen hela hamburgaren. Och jag har nu äntligen hittat ett superrecept för hamburgerbröd som alla borde prova. Bloggen hittar ni här: Bbq Lovers. Ni kommer bara vilja börja grilla när ni läser bloggen.
 
Hade olika såser, Barbequesås (som blev himla bra tycker jag), senap och honungsmajonnäs, majonnäs och hamburgardressing. Så hade jag gjort coleslaw, och de vanliga tillbehören som inlagd gurka, grönsaker och ost. Köttet gjorde jag på högrev som jag malde och forma till biffar. Salt och peppar på var sida och steka i smör, ca 62-65 grader körde jag och det blev perfekt rosa. När man maler egen färs ska man jobba så lite som möjligt med färsen så man inte packar ihop den. Man vill ha en luftig biff som precis håller ihop.
 
Här hittar ni recept på bröden: Myllimäkis hamburgarbröd
Här hittar ni recept på senap och honungsmajonnäs: Senap och honungsmajonnäs
Här hittar ni recept på Barbecuesåsen: Barbecuesås
Här hittar ni recept på Chili ketchup: Chili ketchup
Här hittar ni recept på hamburgerdressingen: Bästa hamburgerdressingen
Här hittar ni recept på majonnäs: Grundrecept majonnäs
 
 
Hoppas några av dessa recepten kan komma till användning. Snart börjar grillsäsongen på riktigt och jag är säker på att ni kommer grilla just hamburgare. Bara sol och värme som saknas. Här i Skottland är det riktigt februariväder.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela