En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Växtrapport

Publicerad 2016-07-31 14:13:49 i Odling,

Det växer mycket hemma, både grönsaker och blommor. Skördade massa fina bondbönor igår. Älskar att odla bondbönor, bara sniglarna inte tar dem. I år var det inte så mycket sniglar i början av sommaren så plantorna han växa till sig i lugn och ro. Sniglarna har nu vart på dem men plantorna är så stora och kraftiga så de har klarat sig fint. Än är inte alla bönor plockade, visste inte om vi skulle hinna ta reda på allt igår. De kan sitta kvar och torka på plantan också. När skidorna är spritade förväller jag bönorna i lättsaltat vatten tills de blir mjuka, eller knappt mjuka, lite beroende på vad de ska användas till. Tar ca 5-8 min men håll lite koll. Sedan kyla de ner i kallt vatten. Därefter "pluppar" jag ut dem ur skalet. De läggs på fat eller liknande med bakplåtspapper och fryses, sedan paketerar jag dem i påsar. Så har man styckefrysta bondbönor.







Hade behövt planterat om orkidéerna för längesen egentligen men nu är det gjort. De har i stort sett blommat konstant sedan 2012-2013 så de har nog inte lidit. Klippte bort lite ruttna rötter också.






Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela