En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Köttbullar med potatismos

Publicerad 2016-10-26 20:17:39 i Köttfärs,

Köttbullar är väldigt gott och jag vet att jag har delat med mig av detta recept, men köttbullarna blir så bra så det tåls att delas igen. Igår åt vi dem med potatismos.
 

De bästa köttbullarna
4 portioner

500 g köttfärs
20 g gul lök (jag tog en liten)
60 g mjölk (0.6 dl)
30 g grädde (0.3 dl)
30 g soda/kolsyrat vatten (0.3 dl)
1 ägg
30 g ströbröd (0.6 dl ströbröd)
Salt (9 g enligt recept)
Svartpeppar
Valfritt, minska då saltmängden en aning:
1 msk kalvfond
1 msk kikkoman soja
Smör att steka i

Riv eller mixa löken. Bryn "löksmeten" i smör en stund, låt svalna. Blanda ihop allting utom ströbrödet. Rör till sist i ströbrödet. Provstek gärna en klick om du är osäker på smaksättningen. Forma till köttbullar och stek i smör. Eftersom vi bara var två så gick inte alla köttbullarna åt. Tog så många köttbullar det ungefär skulle gå åt och rörde ner creme craiche, grädde, lite kalvfond, soja, peppar och lingonsylt och lät koka ihop till en sås. Serverade med potatismos, broccoli och lingonsylt. Så gott. Resten av köttbullarna åkte in i frysen.

 
 

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela