Barbecuesås
En väldigt god barbecuesås från bbqlovers.se. Passar till allt som man kan ha bbqsås till. Tyckte den blev aningen lös så hade i lite maizena. Blir ganska mycket men den ska hålla några veckor i kylen och går även att frysa in. Annars är det bara att halvera receptet.
Barbecuesås
4 dl vatten
2 dl muscovadosocker (jag tog farinsocker)
2 dl mörk sirap
4 msk ättika
4 msk tomatpuré
2 msk salt
2 msk vitvinsvinäger
4 msk äppelmos
2 msk chiptolepeppar (jag tog chilipulver)
1 msk svartpeppar
2 tsk lökpulver (jag hade ingen)
2 tsk vitlökspulver
2 tsk torkad malen ingefära
2 tsk chilipeppar
2 msk ketchup
2 krm malen nejlika
Rökarom efter smak 1-2 msk
(Maizena utrört i lite vatten)
Låt allt puttra i ca 5 minuter. Jag ville ha en tjockare konsistens och redde med lite maizena utrört i vatten. Häll upp på flaska eller i en skål och servera till sommarens grillningar, eller andra tillfällen. Den går nog utmärkt att pensla på kött vid grillning.