En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Barbecuesås

Publicerad 2016-04-29 15:36:43 i Sås,

En väldigt god barbecuesås från bbqlovers.se. Passar till allt som man kan ha bbqsås till. Tyckte den blev aningen lös så hade i lite maizena. Blir ganska mycket men den ska hålla några veckor i kylen och går även att frysa in. Annars är det bara att halvera receptet.
 
Barbecuesås
 
4 dl vatten
2 dl muscovadosocker (jag tog farinsocker)
2 dl mörk sirap
4 msk ättika
4 msk tomatpuré
2 msk salt
2 msk vitvinsvinäger
4 msk äppelmos
2 msk chiptolepeppar (jag tog chilipulver)
1 msk svartpeppar
2 tsk lökpulver (jag hade ingen)
2 tsk vitlökspulver
2 tsk torkad malen ingefära
2 tsk chilipeppar
2 msk ketchup
2 krm malen nejlika
Rökarom efter smak 1-2 msk
(Maizena utrört i lite vatten)
 
Låt allt puttra i ca 5 minuter. Jag ville ha en tjockare konsistens och redde med lite maizena utrört i vatten. Häll upp på flaska eller i en skål och servera till sommarens grillningar, eller andra tillfällen. Den går nog utmärkt att pensla på kött vid grillning.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela