En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

En vecka i Ban Bhe

Publicerad 2016-03-23 00:55:33 i Allmänt,

Då var en vecka med familjen i Ban Phe redan förbi sprungen. Har vart en härlig vecka med allihopa. Varmt varmt. Safir Village som vi bodde vid var toppen. Perfekt för mina systrar med barnen. De i restaurangen fixade med taxi och man kunde hyra saräng så det gick enkelt att ta sig runt. Om man vågar köra saräng de vill säga. Jag älskade marknaden som var torsdagar och måndagar. De hade allt i matväg, ja även sköldpaddor, grodor, paddor, ål och liknande. Usch det var otäckt. Kläder hade de också, mängder. Köpte bara en klänning och frukt. Älskar frukten.

På fredagen hade mamma fixat med en heldagsutflykt. Vi åkte båt till tre öar utanför Ban Phe. Snorkling och grillning på stranden. Riktigt härligt var det. 

 Där var vattnet klarare än in mot stränderna vid land. Det som var synd med denna del av Thailand (iaf det vi såg) var att det var (på vissa ställen otroligt) skräpiga stränder och grumligt vatten. En del ställen var mycket bättre, tex Mr Wong vid freedom beach. Han hade sin grisbil som han hämtade och lämnade folk med gratis, i gengäld till att man låg vid hans solsängar och åt hos honom.

Det fanns även andra utflykter. Vi åkte till djungeln för cable ride. Riktigt roligt. Till och med min höjdrädda pappa vågade det. 3 km lång bana mellan träden och man skulle åka typ linbana genom. 

Syrran och hennes dotter åkte till en horse ranch. Så nu har de provat på ridning i Thailand.

Fanns även ett vattenland vi var vid som barnen älskade. Vi käkade i deras fantastisk fina djungelinspirerande restaurang. Maten var kanske inget jätte wow egentligen men miljön är underbar.

Utflykter fanns det att göra.

Restauranger fanns lite här och där. Svenskägda Olarys hade grym thaimat och vanlig mat som pizza, hamburgare, fish and chips mm.
Köpte gul vattenmelon
Fruktfrukost när jag får bestämma.



Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela