En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Kassler och zucchinigratäng

Publicerad 2016-07-09 15:54:50 i Kött,

Phu vilken dag jag hade igår. Ändrade menyn från kycklingburgare till högrevsburgare...som blev fiskburgare. Detta var nog mitt straff för jag ändrar menyn. Hade bakat bröd, gjort dressing och allt som man har till hamburgare. Hade strimlat högreven och skulle bara mala och steka. Klockan var ca 11.20 när jag började mala. Inser att det är något konstigt med kvarnen. Ringer maskin och ber dem komma upp snabbt och kolla då jag inte begrep mig på den. Lunchen ska ju vara klar kl 12. Efter lite pillande och skruvande fick chiefen loss kugghjulet, som var helt slut. Jahapp...och inga reservdelar ombord förstås. Då är klockan 11.45. Vad gör jag?? Trodde ett tag att det inte skulle bli någon lunch. Slutade med att jag fick steka på middagens fisk till burgarna. Hade börjat skära bort skinnet och i mindre bitar som tur var. Vände i ströbröd och stekte. Det blev faktiskt väldigt goda burgare med stekt torsk i. Nu har jag haft torsk tre måltider i rad, men de gillar torsk så det går ingen nöd på dem. Idag hade jag fisksoppa. Den är verkligen populär. Även bakat mammas kaffekaka i långpanna. Känner att jag vart lite dålig med att lägga upp recept. Imorgon blir det kort dag så då ska jag försöka sätta mig och skriva in lite, både mat och sötsaker. Lägger såklart upp receptet på hamburgerbrödet jag gjorde igår, ett brioche-bröd.
 
Andreas och jag var till en vildmarksbutik och prova riktiga vandringsskor/kängor. Vi båda hittade skor som satt som en smäck. Fick riktigt bra hjälp också. Inte helt billigt med friluftsgrejer men vi vill verkligen komma igång och vandra lite så då behöver man bra saker, framför allt skor. Även provat ut varsin väska där som vi gillade. Men den kommer vi köpa hemma, om vi inte hittar någon annan.
 
En snabb och enkel rätt som kan ätas ihop med det man själv gillar bäst.
 
Kassler och zucchinigratäng
4 portioner
 
500 g kassler
1 liten zucchini
2 tomater
Ev 1 lite gul lök
2 dl créme fraiche
1 dl grädde
2 msk tomatpuré
1.5-2 msk sriracha chilisås eller annan
Salt och peppar
 
Skiva kassler, zucchini och tomat tunt. Varva i en ugnssäker form. Blanda ihop créme fraiche, grädde, tomatpuré, chilisås, salt och peppar. Häll såsen över kasslern. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter. Servera med det du gillar, tror det mesta passar. Jag hade ris till.
Pelargonen "Cattolica" får lysa upp dena grå och regniga dag som vi har i Aberdeen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela