Fisksoppa
Skala och finhacka lök, vitlök och chili. Skär purjolöken i tunna halvmånar. Skala och skär morot, palsternacka och rotselleri i tunna stavar eller riv på grövsta sidan. Fräs lök, vitlök, purjolök och chili i smör någon minut så det blir lite mjukt. Lägg i morot, palsternacka och rotselleri och fräs några minuter, rör då och då.
Tillsätt vitt vin och låt det koka några minuter. Häll sedan i vatten och fiskfond. Låt koka tills grönsakerna är lagom mjuka. Jag brukar reda av lite nu, antingen med mjöl blandat med vatten eller maizena snabbredning och sedan hälla i grädden under omrörning. Koka upp och låt puttra några minuter. Smaka av med salt, peppar, hummerfond och sambal oelek om du vill ha lite starkare. Red eventuellt lite mer så du får lagom konsistens. Lägg i fisken som är skuren i tärningar och låt puttra någon minut, inte för länge det går snabbt, tillsätt eventuellt räkorna som bara ska bli varma. Avsluta med hackad dill.
Servera gärna bröd till.