Kolabrownies med Nutellagömma
God morgon.
Nu fick jag tid att skriva ett inlägg. Dagarna har verkligen gått i ett. Igår upptogs förmiddagen av hummerfondskokning. Blev mycket fond på alla skal, tog även i lite krabbskal. Tror det blev bra. Gjorde fisksoppa och då använde jag mig av fonden. Gjorde en god dessert med vit och mörk chokladmousse och hallonsås på toppen. På kvällen gjorde jag rent extrahytterna så de är rena nästa gång. Var ingen höjdare när man, knappt 1.5 h innan en tidskrävande lunch får veta att vi ska ha en extra man med oss ut på jobbet som redan är ombord, och 2 smutsiga hytter. Alltid ska de göras rent efter användning och vara redo för personer att bo där.
Idag hoppas jag att jag är lite piggare till kvällen så vi kan ta en promenad. Hade vart skönt med lite frisk luft. Igår var jag så trött med en dunkande huvudvärk. Jag brukar aldrig vara trött men ända sedan jag kom ombord har mitt huvud vart trött och tungt. Tufft att jobba minst 12 h om dagen när man inte kan få vara pigg...
Nu har jag kommit in i det här med ljudbok. Går utmärkt att lyssna i byssan, trodde jag inte. När jag har musik lyssnar jag knappt, den bara finns där. Nu har jag lyssnat klart på både Utvandrarna och Invandrarna av Vilhelm Moberg. Började med Nybyggarna imorse. Väldigt intressant att lyssna på och blir så imponerad av dess kunskaper de hade förr.
Igår bakade jag denna kaka. Den var enligt mig god men finns godare, dock väldigt gott när man fick nutella med i tuggan. Men den var absolut inte äcklig, bli inte rädda för jag skrev så. Den tar snabbt slut när jag ställer fram så misstänker att de gillar den. En kom och sa att det var den godaste kladdkaka han ätit så det är ju positivt. Jag kanske bara inte var sugen just då eller så hade jag förväntat mig något annat...
Kolabrownies med Nutellagömma
150 g Smör
3.5 dl Farinsocker
1 1/4 dl Philadelphiaost
2 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
4.5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1/2 tsk Salt
4 msk Nutella
Ca 2 dl nutella
Börja med att klicka ut ca 2 dl nutella på ett bakplåtspapper. Lägg klickarna ganska tätt i ett mönster som är ungefär lika stort som formen. Lägg sedan in pappret med nutella i frysen och låt frysa medan du bakar kakan.
Klä en ugnssäker form med höga kanter (ca 35×20 cm) med bakplåtspapper.
Smält smöret på medelhög värme tills det blir gyllenbrunt, häll det sedan direkt i en stor bunke.
Ha i philadelphiaost och farinsocker, vispa tills smeten blivit fluffig, ca 2 minuter. Tillsätt sedan äggen ett i taget och vispa till en slät smet. Rör i nutellan. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och sikta ner det i smeten. Vänd försiktigt ner det i smeten och blanda med en slickepott till en slät smet. Bred ut smeten i formen. Tag ut nutellan ur frysen och trycker ner bitarna i formen med jämna mellanrum.
Släta över nutellabitarna så gott det går med hjälp av en slickepott eller baksidan av en sked. Grädda i mitten av ugnen i på 175 grader i ca 25 minuter, prova med en sticka (som ska vara torr) där det inte är nutella. Låt svalna i formen innan den skärs upp. Förvaras den i kylen blir den lite mer seg.
Klä en ugnssäker form med höga kanter (ca 35×20 cm) med bakplåtspapper.
Smält smöret på medelhög värme tills det blir gyllenbrunt, häll det sedan direkt i en stor bunke.
Ha i philadelphiaost och farinsocker, vispa tills smeten blivit fluffig, ca 2 minuter. Tillsätt sedan äggen ett i taget och vispa till en slät smet. Rör i nutellan. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och sikta ner det i smeten. Vänd försiktigt ner det i smeten och blanda med en slickepott till en slät smet. Bred ut smeten i formen. Tag ut nutellan ur frysen och trycker ner bitarna i formen med jämna mellanrum.
Släta över nutellabitarna så gott det går med hjälp av en slickepott eller baksidan av en sked. Grädda i mitten av ugnen i på 175 grader i ca 25 minuter, prova med en sticka (som ska vara torr) där det inte är nutella. Låt svalna i formen innan den skärs upp. Förvaras den i kylen blir den lite mer seg.


