Kardemummasnittar
Igår tog jag och Andreas oss en promenad. Han hade hittat ett ställe där det fanns massa björnbär och bärnörd som man är så ville jag självklart dit och plocka. Tröttheten har nu försvunnit och det känns så skönt. Att ha energi igen. Igår hade jag en laxpasta till lunch och Wallenbergare till middag. Idag till lunch blev det ost och broccolipaj och middagen var stekt rödspätta med remouladsås.
Tänkte nu dela med mig av dessa kardemummasnittar som blev väldigt populära. Har man inte hel kardemumma kan man nog ta malen även om det inte är lika mycket smak. Man kan ju faktiskt smaka lite på degen när man tror det är lagom mängd för man får nog ta lite extra.
Kardemummasnittar
ca 28 st
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2.5 dl vetemjöl
0.75 tsk bakpulver
2 krm kardemummakärnor, mortlade
1 msk ljus sirap
Rör ihop smör och socker till en mjuk röra. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem och sirapen i smörblandningen. Arbeta snabbt ihop till en deg. Rulla ut degen till 2-3 längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i ca 15 minuter. Skär i sneda snittar direkt de kommer ut från ugnen och låt sedan svalna på plåten.

