En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Kardemummasnittar

Publicerad 2016-09-12 21:45:55 i Småkakor,

Igår tog jag och Andreas oss en promenad. Han hade hittat ett ställe där det fanns massa björnbär och bärnörd som man är så ville jag självklart dit och plocka. Tröttheten har nu försvunnit och det känns så skönt. Att ha energi igen. Igår hade jag en laxpasta till lunch och Wallenbergare till middag. Idag till lunch blev det ost och broccolipaj och middagen var stekt rödspätta med remouladsås.
 
Tänkte nu dela med mig av dessa kardemummasnittar som blev väldigt populära. Har man inte hel kardemumma kan man nog ta malen även om det inte är lika mycket smak. Man kan ju faktiskt smaka lite på degen när man tror det är lagom mängd för man får nog ta lite extra.
 
Kardemummasnittar
ca 28 st
 
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2.5 dl vetemjöl
0.75 tsk bakpulver
2 krm kardemummakärnor, mortlade
1 msk ljus sirap
 
Rör ihop smör och socker till en mjuk röra. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem och sirapen i smörblandningen. Arbeta snabbt ihop till en deg. Rulla ut degen till 2-3 längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i ca 15 minuter. Skär i sneda snittar direkt de kommer ut från ugnen och låt sedan svalna på plåten.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela