En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Fröfrasig fisk med tartarsås

Publicerad 2016-09-16 07:37:31 i Allmänt,

God morgon
Här om dagen hade jag denna fiskrätt som fick mycket beröm. God fisk med knaprigt täcke. Zucchini och tomat kan man göra som man vill med, är man inte förtjust i det eller inte har hemma kan man lika gärna skippa det. Den är inte svår att göra och det går snabbt.
 
Fröfrasig fisk med tartarsås
4 portioner
 
600 g vit fisk tex torsk (MSC-märkt)
Salt och peppar
Smör att smörja formen
1 liten zucchini
ca 200 g körsbärstomater
 
Topping
1 skiva formfranska (rostbröd)
1 dl riven ost, helst lagrad
0.5 dl frön tex solrosfrön, pumpakärnor och/eller sesamfrön
0,5 msk olja
Lite hackad persilja
Lite salt och peppar
 
Tartarsås
2 dl matyoghurt eller créme fraiche
3 msk kapris (ev hackad)
3 msk bostongurka
2 msk majonnäs
Salt och peppar
 
Kokt potatis, potatismos, matvete, bulgur eller vad du gillar.
 
 
Förbered det tillbehör du vill ha till.
 
Blanda ihop allt till såsen och smaka av med salt och peppar.
 
Lägga den skinn och benfria fisken i en smord form. Vik dubbel om den är tunn. Salta och peppra. Lägg ev tomat och hyvlad zucchini runt. Det går bra att hyvla med osthyveln. Lägg alla ingredienser till toppingen i en matberedare och finfördela allt. Fördela jämnt över fisken. Grädda fisken i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter. Innertemperatur för fisken är ca 56-57 grader när den är klar om man vill använda termometer. Annars är det bara att sära lite på fiskköttet och se om det släpper fint och är vitt. Servera med valfritt tillbehör och såsen.
Igår hade vi tjock dimma här i Montrose.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela