En sjökocks tankar

Vardagsmat, jobb och trädgårdsdrömmar

Citron och kokossockerkaka

Publicerad 2016-09-07 09:47:35 i Bakning,

En saftig och god sockerkaka. Har gått åt som smör här.
 
Citron och kokossockerkaka
1.5 liters form
 
3 ägg
2 dl strösocker
100 g smör
0.5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl
0.75 dl kokos
1-2 msk pressad citron (jag pressade ut saften från 1 liten citron) och rivet skal från 1 tvättad citron
 
Smör och kokos till formen
 
Smörj och bröa en avlång form på ca 1.5 liter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och häll mjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och mjöl i en skål. Sikta ner det i äggsmeten och rör försiktigt till en jämn smet tillsammans med smöret. Ha i kokos, citronsaft och skal och rör runt. Häll upp smeten i formen och grädda längst ner i ugnen på 180 grader i ca 30-40 minuter. Prova med en sticka så den är klar. Stickan ska vara torr. Låt kakan svalna i formen en stund innan du stjälper upp den och låt den sedan svalna helt.
 
Vill man kan man ringla över lite glasyr. Blanda då ihop ca 1.5 dl florsocker med några teskedar citronsaft eller vatten. Ringla över kakan, strö eventuellt på lite kokos.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine

Är en 25 åring som älskar mat och trädgård. Denna blogg kommer handla om min vardag, om en trädgårdsintresserad sjökock. Delar med mig av mat och bak som jag gör här ombord, hur jag samtidigt försöker odla och sköta två trädgårdar med 40 mils avstånd trots att jag är borta varannan månad.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela