Citron och kokossockerkaka
En saftig och god sockerkaka. Har gått åt som smör här.
Citron och kokossockerkaka
1.5 liters form
3 ägg
2 dl strösocker
100 g smör
0.5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl
0.75 dl kokos
1-2 msk pressad citron (jag pressade ut saften från 1 liten citron) och rivet skal från 1 tvättad citron
Smör och kokos till formen
Smörj och bröa en avlång form på ca 1.5 liter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och häll mjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och mjöl i en skål. Sikta ner det i äggsmeten och rör försiktigt till en jämn smet tillsammans med smöret. Ha i kokos, citronsaft och skal och rör runt. Häll upp smeten i formen och grädda längst ner i ugnen på 180 grader i ca 30-40 minuter. Prova med en sticka så den är klar. Stickan ska vara torr. Låt kakan svalna i formen en stund innan du stjälper upp den och låt den sedan svalna helt.
Vill man kan man ringla över lite glasyr. Blanda då ihop ca 1.5 dl florsocker med några teskedar citronsaft eller vatten. Ringla över kakan, strö eventuellt på lite kokos.
